Hoe Kom Ik Bovenaan In Google Informatie

Published Sep 15, 20
6 min read

Bovenaan Google Info

Meer weten? Ga naar Google Search Console zoekopdrachten. Je domeinnaam heeft geen directe invloed op de rankings. Maar je domeinnaam is wel een visitekaartje en daarmee zeker belangrijk voor je herkenbaarheid en vindbaarheid. Daarom behandel ik hier de belangrijkste aspecten bij de keuze van een domeinnaam. Waar moet je opletten bij de keuze van een domeinnaam? Kort gezegd, een domeinnaam is bij voorkeur eenvoudig en niet te lang.

Een domeinnaam met daarin je bedrijfsnaam is ook een goede keuze. Zorg ervoor dat de domeinnaam niet te lang is, maximaal zo’n 15 karakters.Een verbindingsstreepje is geen probleem, bijvoorbeeld www.mijn-domein.nl. Gebruik echter nooit het underscore streepje, dus niet www.mijn_domein.nl. De extensie moet aansluiten op je doelgroep. Richt je je op Nederlandse bezoekers kies dan bij voorkeur de .nl extensie.

Denk bijvoorbeeld aan .amsterdam of . website bovenaan in google.training of .guru. Deze extensies hebben geen specifieke voordelen ten opzichte van de meer gangbare extensies zoals .nl of.com. Aan het overnemen van een domeinnaam zitten risico’s. Zo’n domein kan een negatieve historie hebben opgebouwd. Controleer daarom altijd de domeinnaam voor dat je die koopt.

Zoekwoordonderzoek Onmisbare Tips

Concurrentieanalyse TipsLinkbuilding Seo Nieuws

De eerste maanden is het nog heel moeilijk om hoog in de zoekresultaten te komen. Google heeft tijd nodig om de website te vinden, te crawlen en te indexeren. Ook het verzamelen van linkjes naar je website heeft tijd nodig (zie onderdeel "backlinks"). Geduld hebben dus. Zonder een goede techniek en toegankelijkheid van je website is het onmogelijk om hoog te ranken.

En daardoor ook niet (juist) indexeren. Tevens loop je het risico dat Google niet alle informatie kan “uitlezen”. Vermijd bijvoorbeeld flash en frames. seo ranking. Ook met JavaScript kan Google lang niet altijd goed overweg. Of een website qua techniek en toegankelijkheid goed in elkaar zit, is natuurlijk moeilijk te beoordelen als je zelf weinig technische kennis hebt.

Screaming Frog en de Toolbar van MOZ zijn 2 uitstekende tools. Met deze tools kun je overigens nog veel meer dan alleen de techniek checken. Meer informatie over deze tools vind je in het artikel "SEO tools". Hieronder vind je twee tools van Google zelf om de techniek van je website te checken.

Seo Linkbuilding Wat Je Moet Weten

Vindbaarheid Website Verbeteren Ons GeheimBacklinks Seo Tips

Je hebt dus wel een account nodig om gebruik te kunnen maken van deze tool. Met deze tool kun je controleren hoe Google jouw website "ziet", of een bepaalde URL al is geïndexeerd (in de database van Google opgenomen) en of er al dan niet onbedoelde obstakels zijn. Meer info hierover: https://support.google.com/webmasters/answer/9012289?hl=nl Deze tool vereist wel enige basiskennis van SEO en en kennis van mogelijke indexatieproblemen.

Hoe Kom Ik Bovenaan In Google De GeheimenVindbaarheid Informatie

Fetchen als Google is een onderdeel van Google Search Console. In het artikel Google Webmasters Search Console: crawlen en sitefouten lees je hoe je dat doet. Zeker bij een website met veel pagina’s is het raadzaam een sitemap op te nemen. Sitemaps zijn een methode om Google te informeren over pagina's op je site die Google anders misschien niet zou vinden.

Als je een sitemap maakt en verzendt, zorg je ervoor dat Google op de hoogte is van alle pagina's op je site, inclusief de URL's die tijdens de normale crawlprocedure van Google niet worden gevonden. Een sitemap helpt Google dus je website beter te indexeren. Deze Sitemap moet je vervolgens bij Google webmasters indienen.

Hoe Kom Ik Bovenaan In Google Info

Heldere structuur en navigatie zijn een vereiste. Ze helpen zowel je bezoekers als Google om je website beter te begrijpen. Let daarbij op de volgende elementen (google voice search). Een goede menustructuur geeft de hiërarchische opbouw van je website weer. Het geeft bezoekers en Google houvast. Denk daar dus goed over na als je met je website aan de slag gaat.

Je hoofdmenu kun je bijvoorbeeld indelen aan de hand van je hoofdproducten (categorieën) of belangrijkste diensten. Vervolgens voeg je daar de verschillende submenu’s op een logische manier aan toe. Dat kunnen bijvoorbeeld subcategorieën zijn of detailpagina’s van een dienst - backlinking. Hieronder zie je een voorbeeld van een hoofdmenu met 4 submenu’s - seo bureau blog nieuws.

Het geeft Google en je bezoekers inzicht in waar ze zich bevinden op de website. Ook in de URL’s dient diezelfde structuur naar voren te komen. Ik raad je aan om vooraf een schets te maken van de structuur van je website. In Excel of gewoon op papier. Bovenaan zet je de hoofdcategorieën, daaronder de subcategorieën en eventueel daar weer onder de sub-subcategorieën.

Linkbuilding Betekenis Nieuws

Als geheugensteuntje zie je hierboven weer hoe de URL wordt weergegeven in de zoekresultaten. Gebruiksvriendelijke URL’s worden ook vaak SEF URL’s genoemd. SEF staat voor Search Engine Friendly. Goede URL’s zijn: logisch leesbaar (dus geen code) herkenbaar (ze hebben met je product of dienst te maken) visualiseren de websitestructuur : www.mijndomein.nl/index.php?option=com_component&e9472awww.mijndomein.nl/produkten/tafels/houten-tafels Je ziet hierboven nogmaals hoe de title tag wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Google hecht veel waarde aan de tekst in de title tag. Enkele tips: Geef iedere pagina een unieke en relevante title tag mee. Uiteraard verwerk je de keywords in de title tag. Zorg ervoor dat de title tag altijd begint met het belangrijkste keyword. De title tag mag maximaal 60 karakters bevatten.

In het algemeen niet. Als het goed is word je toch wel goed gevonden op de naam van je bedrijf of de naam van je website. Kortom, die hebben geen ondersteuning nodig. Gebruik de ruimte liever voor je keywords.Uitzondering kan de contactpagina van je website zijn. Daar is het logisch om je bedrijfsnaam wel in de title tag te zetten.

Zoekmachines Onmisbare TipsOverigens neemt Google niet altijd de door jou ingegeven title tags over. Als Google denkt dat een andere invulling van de title tag beter is voor de zoeker, zal Google de title tag zelf invullen (backlinks). Dit geldt ook voor het volgende onderdeel, de metadescription. Ook daar wijkt Google nog wel eens af van wat je hebt ingegeven.

De metadescription heeft geen invloed op de ranking, maar wel op de (% van de mensen dat klikt op een zoekresultaat). Zorg daarom voor een heldere omschrijving met een duidelijke . Bijvoorbeeld: Ga nu naar de website OF Profiteer nu van 25% korting.Hoewel minder belangrijk als bij de title tag, is het wel verstandig om je belangrijkste keyword in de metadescription op te nemen.

Meer wordt niet getoond. Maak gebruik van duidelijke koppen en subkoppen. Deze worden headings genoemd. Je doet dit door gebruik te maken van de zogenaamde H tags (H1, H2 en H3). In de headings verwerk je de belangrijkste keywords van die pagina. Het juist gebruik van headings geeft ook structuur aan een pagina.

On Page Seo Informatie

De H1 is de belangrijkste heading en meestal ook de titel van de pagina. Bij voorkeur gebruik je die 1 of maximaal 2 keer per pagina. De H2 is de op een na belangrijkste heading en kun je beschouwen als een subheading van de H1. De H2 mag je gerust meerdere keren gebruiken op een pagina.

De H4, H5 en H6 zul je in de praktijk nauwelijks nodig hebben. Onder content verstaan we teksten, afbeeldingen, video’s en podcast. Uiteindelijk draait het om je content. Zonder goede content is het vrijwel onmogelijk om hoog te ranken in Google. Je content moet uniek, relevant en interessant zijn. Maak gebruik van koppen en subkoppen zoals ik je in de vorige paragraaf heb laten gezien.

Navigation

Home

Latest Posts

Seo Voordeel Voor Je Webwinkel

Published Sep 18, 20
6 min read

On Page Seo Informatie

Published Sep 16, 20
6 min read

Bovenaan Google Info

Published Sep 16, 20
6 min read